Case de vacanţă cu arhitectură spectaculoasă – case pe plajă
, Welt Imobiliare

28/06/2016

Ne aflăm în plin sezon de vară şi cu toţii ne gândim unde să ne petrecem vacanţa. Tocmai pentru că ne aflăm în perioada de vârf a vacanţelor, plajele turistice au tendinţa de a fi extrem de aglomerate. O soluţie pentru păstrarea intimităţii, la mare, este să alegem o casă de vacanţă pe plajă, în funcţie de buzunare. Există multe tipuri de case pe plajă, de la construcţii de lux la simple bungalouri din stuf, cam în fiecare locaţie care are ieşire la mare. Majoritatea acestor construcţii s-au inspirat de la adevărate modele arhitecturale, aclamate la nivel mondial. Mai jos vă prezentăm câteva din cele mai celebre case pe plajă proiectate, din lume.

  1. Andhika Nugraha este un arhitect tânăr din Indonezia. Acesta este foarte pasionat de natură şi de simplitatea acesteia însă nu este un simplist. Să spunem că acesta este un pretenţios al simplităţii, care ştie păstra echilibrul între spaţii goale şi pline iar unghiurile volumelor pe care aplică caselor de vacanţă, conferă acestora un stil aparte. Ferestrele uriaşe sunt nelipsite din designul unei case pe plajă iar Andhika le utilizează cu măsură, încercând să păstreze accesul la panorama spre mare. Casa se integrează cameleonic în peisajul prăfuit al plajei.
Sursa: www.designrulz.com

Sursa: www.designrulz.com

2. Casa Kimball

Firma de arhitectură şi design Rangr Studio este renumită pentru câteva modele de case de vacanţă unice. Casa Kimball este una din fabuloasele construcţii ridicate în Republica Dominicană. Casa Kimball este o vilă modernă privată destinată persoanelor îndrăgostite de vacanţele exotice la mare şi poate fi închiriată în funcţie de sezon, la preţul de 3000-5000 de dolari pe zi.

Sursa: www.casakimball.com

Sursa: www.casakimball.com

Sursa: www.casakimball.com

Sursa: www.casakimball.com

3Casa Areia

Nu toţii arhitecţii mizează pe farmecul luxului atunci când proiectează o casă pe plajă. Acest lucru este valabil şi în cazul Casei Areia, creată de arhitectul portughez Manuel Aires Mateus. Acest proiect special a reprezentat Portugalia la Bienala de Arhitectură de la Veneţia, în anul 2010 şi a fost lăudat pentru încercarea de a crea o relaţie de îmbinare simplă între construcţie şi plajă. Proiectul a devenit foarte popular şi a continuat cu o serie de căsuţe similare situate în rezervaţia naturală a râului Sado, cunoscută pentru plajele nisipoase şi varietatea de specii de păsări.

Sursa: www.casasnaareia.com

Sursa: www.casasnaareia.com

Sursa: www.casasnaareia.com

Sursa: www.casasnaareia.com  

4. Firma de arhitectură Flexo Arquitectura, originară din Barcelona a creat această casă privată în Mallorca, pe o marginea stâncoasă care ocupă 1000 mp, a unei plaje turistice din Mallorca. Zona include o grădină şi panoramă direct înspre mare, care însă nu beneficiază de cea mai bună orientare solară. Chiar dacă este o casă pe plajă, stilul acesteia permite şederea şi pe timpul iernii.

Sursa: www.archdaily.com

Sursa: www.archdaily.com

Sursa: www.archdaily.com

Sursa: www.archdaily.com

 5. Rezidenţa modernă de lux Razor Residence, creată de arhitectul Wallace E. Cunningham este o compoziţie unică în care se întâlnesc trăsăturile unei case de locuit cu cele ale unei case spectaculoase de vacanţă, cu acces la împrejurimile naturale. Situată în La Jolla, California, construcţia cuprinde 4 dormitoare, 6 băi, 2 niveluri pentru musafiri şi acces privat la plaja Black Beach. Aceasta are un design impecabil iar în anul 2008 a fost estimată la preţul de 39 milioane de dolari. Între timp însă preţul a fost afectat de criza economică şi mai recent aceasta a fost scoasă la vânzare la preţul de 19 milioane de dolari.

Sursa: www.homedsgn.com

Sursa: www.homedsgn.com

Sursa: www.homedsgn.com

Sursa: www.homedsgn.com   
 

6. Casa Atrevida

O casă pe plajă cu adevărat originală, este Casa Atrevida, rezidenţă recreaţională creată de studioul de arhitectură Luz de Piedra Arquitectos. Aceasta a fost concepută după două criterii importante: să aibă trăsături de lux şi să fie prietenoasă cu mediul. Este situată în zona împădurită a plajei Preciosa, Puerto Jimenez, Costa Rica. A fost construită în ansamblu din bambus, aşa încât să reziste la mişcările seismice locale şi să reducă amprenta de carbon asupra mediului înconjurător. Casa Atrevida poate acomoda pâna la 10 persoane, în oricare sezon iar preţul variază între 2100 şi 3500 dolari pe săptămână.

Sursa: www.designrulz.com

Sursa: www.designrulz.com

Sursa: www.designrulz.com

Sursa: www.designrulz.com

 

Comenteaza

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.