Cel mai scump teren vândut în ultimele 6 luni în România
, Welt Imobiliare

26/11/2012

După ce, în luna februarie canadieni de la Benevo au realizat tranzacţia anului 2012 prin cumpărarea terenului fostei fabrici Vulcan, a venit rândul suedezilor de la Skanska să facă o investiţie imobiliară importantă.

13,8 milioane de euro plus TVA, atât a plătit SPC Beta Property Development Company, deţinută integral de Grupul de construcţii Skanska, din Suedia pentru un teren de aproximativ 15.000 metri pătraţi şi construcţiile aflate pe el. Terenul se află din nordul capitalei pe strada Gara Herăstrău, în apropiere de staţia de metrou Aurel Vlaicu, în zona Floreasca-Barbu Văcărescu.

Green Court Bucharest este amplasat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, care a devenit cea mai dinamică destinaţie pentru spaţiile de birouri din Bucureşti. Această zonă a atras atât atenţia chiriaşilor cât şi a investitorilor, fiind astfel locaţia ideală pentru primul proiect de birouri pe care Skanska îl dezvoltă în România”, a declarat, într-un comunicat, Andreas Lindelöf, preşedintele Skanska România

La începutul anului viitor cei de la Skanska intenţionează să construiască un complex de spatii de birouri în care să poată închiria ulterior o suprafaţă de 52.000 metri pătraţi

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial al României megacompania Skanska a achiziţionat terenul de la Băneasa Investments, firmă deţinută de omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi asociaţii.

Grupul suedez Skanska dorește ca, în următorii doi ani, să demareze construcţia a peste 200.000 metri pătraţi de spaţii de birouri în Europa Centrală şi de Est. În prezent, Skanska lucrează la construirea a circa 180.000 metri pătraţi de birouri şi a investit peste 400 milioane de euro în sectorul imobiliar din regiune.

Grupul Skanska este prezent în mai multe țări din Europa, din America Latina și în SUA.

Skanska a finanţat şi a dezvoltat 1,9 milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale în întreaga lume şi are peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în dezvoltare.

Sursa: www.zf.ro

Valentin T, Welt Imobiliare

 

 

 

Comenteaza

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.