Idei pentru amenajarea balconului
, Welt Imobiliare

15/09/2020

Odata cu intrarea in vigoare a restrictiilor de deplasare si a recomandarilor de distantare sociala, balconul sau terasa a devenit un spatiu foarte apreciat. Chiar si inainte, balconul era mijlocul prin care puteam sa ne asiguram putina verdeata in mijlocul betoanelor si o gura de aer proaspat.

Asadar, daca pana acum ati neglijat acest spatiu din locuinta dumneavoastra, poate ca este momentul sa ii acordati putina atentie. Mai jos aveti cateva idei pentru amenajarea balconului.

Sursa: pinterest.com

Un fotoliu urias, cateva perne decorative, o patura, si aveti un coltisor ideal pentru relaxare. Ghivecele suspendate aduc putina verdeata, fara a coplesi, iar bicicleta si lumanarile completeaza acest decor boho-chic.

Sursa: pinterest.com

Paleta de culori gri, de la gresia cu care e placat balconul, pana la masa, scaune si „buzunarele” pentru plante, constituie fundalul ideal pentru orice tip de plante doriti sa asezati in balcon – ideal pentru plante aromatice.

Sursa: pinterest.com

Pavajul din lemn, incadrat de pietricele, pe un fundal de bambus impletit creeaza o atmonsfera de relaxare, iar bancuta suspendata intregeste intregul decor – simplu si de efect.

Sursa: pinterest.com

Un sezlong, pe balcon? Daca spatiul permite, si se evita incarcarea excesiva a spatiului prin adaugarea prea multor elemente decorative, acesta poate fi elementul central al spatiului de relaxare din propriul balcon. Amenajarea pe verticala, precum asezarea ghivecelor deasupra nivelului pardoselii, nu doar ca va economisi spatiu, dar va oferi si intimitate coltisorului dumneavoastra de natura.

Sursa: pinterest.com

Pentru terasele cu suprafete mai generoase, se poate merge pe un stil aproape formal – dar nu mai putin atractiv si confortabil. Inca o data, vedem cat de potrivit este contrastul dintre mobilierul gri si verdeata care incadreaza aceasta terasa. Pentru a pastra o linie de eleganta, este esentiala evitarea supraincarcarii spatiului.

Sursa: pinterest.com

Daca nu sunteti atat de norocosi incat balconul sau terasa sa aiba priveliste catre un parc sau panorama catre oras, si sunteti dispusi sa faceti un mic compromis in ceea ce priveste lumina naturala care intra in apartament, un paravan din plante poate fi solutia pentru a crea un spatiu de relaxare mai intim. In cazul acesta, planta aleasa este bambusul. Masuta, incadrata de doua scaune, devine locul ideal pentru a servi micul dejun in aer liber, sau pentru a savura un pahar de vin la sfarsitul unei zile aglomerate.

Indiferent de forma balconului, de dimensiunile acestuia, fie ca e mare, mic, lung, ingust etc., cu elementele potrivite si cu un strop de imaginatie puteti face magie in spatiul dumneavoastra de relaxare.

 

Comenteaza

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.