Interioare scandinave
, Welt Imobiliare

16/01/2017

Cu siguranță că te-ai întrebat cel puțin o dată, în plin sezon de iarnă, ce ai putea schimba în locuința personală? Poate ar fi mai simplu să te retragi la o cabană de munte, cu puternice accente tradiționale? Ți-ar plăcea poate un șemineu uriaș în mijlocul unei odăi de poveste?

Există zone geografice, unde iarna este musafir pe perioade îndelungate. În aceste locuri, acest anotimp și-a pus amprenta pe starea de spirit a oamenilor ceva mai mult. Spiritul nordic își face simțită prezența pretutindeni, de la stilul de îmbrăcăminte, la locuințele personale. Vânturile reci de iarnă, cerul acoperit cu nori, lumina slabă și frigul persistent modelează într-un mod fascinant interioarele locuințelor scandinave. În articolul de față, facem o incursiune în stilul scandinav, adoptat peste tot în lume. Cine știe, poate este sursa de inspirație ideală și pentru locuința ta.

 1. Living room alb-negru – o sufragerie tipic daneză, situată într-unul din apartamentele spațioase din Copenhaga, include obligatoriu elemente monocrome, straturi din lemn și antichități renovate. Combinația acestor elemente conferă un aspect ,,mofturos” sufrageriei zugrăvite complet în alb.
  Alb prafuit

  Sursa: www.apartmenttherapy.com

  Alb natural

  Sursa: www.apartmenttherapy.com

 2. Bucătăria simplă dar sofisticată – aceleași tonuri de alb, negru sau gri domină bucătăria. Scandinavii preferă utilizarea elementelor naturale, așadar lemnul este la fel de utilizat ca și în restul locuinței.
  Alb primitor

  Sursa: www.evermotion.org

  Alb simplu

  Sursa: www.evermotion.org

  3. Dormitor călduros – dormitoarele suedezilor abundă în unicitate. Acest aspect este dat de preferința pentru obiectele de artă. De asemenea, absența draperiilor și pereții albi, conferă dormitorului un aspect luminos.

  Alb calduros

  Sursa: www.dcuopost.com

  Alb ademenitor

  Sursa: www.dcuopost.com

  4. Spațiul de lucru, curat și organizat – pentru spațiul de lucru, oamenii nordului preferă materiale de calitate superioare, care au prețuri accesibile. Brand-uri binecunoscute precum IKEA, Menu, Muuto etc oferă o gamă variată de mobilier potrivit pentru birouri.

  Alb luminos

  Sursa: www.cdn.decoist.com

  Alb monocrom

  Sursa: www.pinimg.com

Comenteaza

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.