Prima Casă va continua şi în lei
, Welt Imobiliare

30/11/2012

După ce a acordat până în prezent un număr de aproximativ 30.000 de credite în moneda euro în cadrul Programului Prima Casă, cu o valoare totală de 1,2 miliarde de euro, Banca Comercială Română se pregăteşte să acorde credite în moneda naţională prin acest program guvernamental. BCR va acorda credite în lei în cadrul Programului Prima Casă cu o dobândă începând de la ROBOR la 3 luni plus o marjă de 2,30% pe an. De acest tip de credit vor beneficia clienţii care îşi vor încasa salariul într-un cont deschis la BCR. Marja dobânzii pentru clienţii care nu-şi încasează salariul într-un cont deschis la BCR va fi de 2,5%.

Banca Comercială Română beneficiază de suplimentarea fondurilor în cadrul acestui Program în sumă de 45 mil. Euro, sumă pe care o va acorda clienţilor sub formă de credite în lei.

Principalul avantaj care a determinat un număr important de clienţi să apeleze la credite prin programul Prima Casă a fost avansul scăzut.

Vă reamintim că pot beneficia de credit prin programul Prima Casă persoanele fizice care nu deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nici o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m².

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele și în contul statului, având valoare determinată, iniţial egală cu 50% din valoarea creditului acordat.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 643 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară.

Erste Group este prezent cu 3.000 de filiale în 8 ţări din Europa Centrală şi de Est, respectiv în Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Şerbia şi Ucraina.

A patra „ediţie” a programului, Prima Casă 4 a început în luna iunie 2011, când BCR a fost prima bancă din ţară care a reluat creditarea cu noul program.

După ce premierul şi alte autorităţi au făcut de curând declaraţii dătătoare de speranţe cu privire la reluarea programului Prima Casă aşteptăm o confirmare a continuării acestui tip de creditare şi în anul 2013.

Sursa www.bcr.ro

Valentin T, Welt Imobiliare

Comenteaza

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.