Terenuri din Cluj-Napoca racordate la utilităţi
, Welt Imobiliare

18/12/2012

Preţurile terenurilor şi caselor situate în zone lipsite de utilităţi şi infrastructură sunt, de regulă, pe măsura acestor lipsuri. Locaţia, existenţa utilităţilor şi calitatea infrastructurii, sunt elemente care influenţează în mare măsură valoarea unui teren sau a unei case.

Pe măsura acestor lipsuri a fost şi preţul terenurilor din anumite zone din Cluj-Napoca neracordate la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului. În sfârşit au un motiv de bucurie cei care deţin terenuri în aproape 60 de străzi şi zone din Cluj-Napoca. Vorbim aici de mai multe zone şi străzi din Cluj-Napoca care beneficiază pentru prima oară de reţele de apă şi canalizare. Acest lucru a fost posibil după finalizarea celui mai scump proiect cu finanţare europeană din istoria oraşului.

Este vorba de 58 de străzi, unde introducerea reţelelor a fost finanţată prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în cadrul programului Operaţional Sectorial Mediu. Lucrările au costat peste 24 milioane de lei şi au început în primăvara anului 2010. „Sunt în special zone rezidenţiale apărute în ultimii ani„, a declarat Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă „Someș”. Astfel, au fost înfiinţaţi 35 de kilometri noi de reţele de apă, în Colonia Borhanci, Colonia Sopor şi Brează, dar şi în zona Făgetului, pe străzile Pomet, Romul Ladea şi Cantonului, dar şi pe drumul spre livada Palocsay. Alţi 20 de kilometri de reţele au fost introduse pe străzi unde reţelele existau, dar au fost extinse, este vorba de cartierul Europa, străzile Frunzişului, Fânaţelor, Drumul Făgetului, Vântului, Victor Papilian sau Eugen Ionescu.
Contractul a făcut parte din proiectul major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj”, care costă în total aproape 200 de milioane de euro. 74% din sumă este asigurată cu titlu nerambursabil de Uniunea Europeană, în vreme ce restul este asigurat de Compania de Apă „Someș” printr-un împrumut bancar, dar şi de Guvern şi de Consiliul Judeţean.

Sursa: www.ziuadecj.ro

Valentin T, Welt Imobiliare

Comenteaza

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.